Beroepskunstenaar in de klas (BIK)

Home / Beroepskunstenaar in de klas (BIK)
ONTDEKKEN VANUIT JE EIGEN WERELD

Vanuit mijn expertise als beeldend kunstenaar en mijn drive om mensen met elkaar – en de creativiteit in zichzelf – in verbinding te brengen; geef ik les in het primair en voortgezet onderwijs. Daarnaast organiseer ik diverse kunstprojecten en workshops, bijvoorbeeld voor op festivals, op BSO’s of tijdens evenementen.

 

BEROEPSKUNSTENAAR IN DE KLAS (BIK’er)

Als erkend BIK’er biedt ik hoogwaardige educatieprojecten aan in het onderwijs.

Mijn lessen gaan over community-art, over uit je comfortzone stappen en samenwerken aan een kunstwerk. Over experimenteren, verkennen en vormgeven vanuit je eigen wereld. Daarbij reik ik natuurlijke, gerecyclede materialen en verrassende technieken

aan, om zo te komen tot iets nieuws dat iedereen kent.

Inspiratiebronnen en thema’s waar mijn lessen goed op aansluiten zijn de natuur & techniek (structuren, sporen, kunst in het bos), het menselijk lichaam (zintuiglijke waarneming, ontdek de zin van je zintuigen), sociaal emotionele ontwikkeling en pestbeleid (emoties op expressieve en intuïtieve wijze verbeelden) en recyclen (plastic soup, wegwerpmaatschappij).

 

Daarnaast wordt met mijn kunstlessen bijgedragen aan de kerndoelen van SLO, zoals 54: verbeelden van verhalen, 55: reflectie en 56: cultureel erfgoed.

 

Een greep uit de kunstprojecten die ik heb gedaan:
  • Masterclasses vanuit KIDD (Kunst is Dichterbij dan je Denkt), o.a. Blote Schoenen, Bouwen met LEGO, Land Art.
  • Kunstatelier-lessen vanuit Kleur in Cultuur, op Sterrenschool de Ruimte, o.a. Technieken uit Grootmoeders Tijd.
  • Kunstprojecten in de wijk, o.a. op het Artecollege (VO), o.a. Zit’In, Gevonden Voorwerpen, Artesjok.
  • Workshops op BSO’s, op festivals en tijdens evenementen, o.a. Statue of the Brave, Schilderij van Stof, Het Bonte Schaap.

 

Kinderen beschilderen de ingezamelde eierdozen voor de vacht van Het Bonte Schaap, tijdens Slapen bij de Schapen – Pinksterweekend 2016.