Belevingspark CitySenses & [LotS]

Home / Belevingspark CitySenses & [LotS]

“Als we op een alledaagse manier naar de dingen in de wereld kijken gebeurt er weinig. Maar als we juist de trivialiteiten observeren, naar de schaduw van het geluid luisteren, naar de onderkant van een blad kijken, ruiken aan vers brood, dan openbaart een nieuwe wereld zich aan ons…”

CitySenses wordt een nieuw park waar zintuiglijke beleving en reflectie centraal staan

Als een van de initiatiefnemers van CitySenses werk ik al geruime tijd aan de ontwikkeling van een een spectaculair belevingslandschap waar op innovatieve wijze beeldende kunst, wetenschap, natuur en spel wordt verbonden met je zintuigen. Je leert deze op een andere manier te gebruiken, waardoor je bewustere keuzes kunt maken voor bijvoorbeeld je gezondheid.

 

Labyrinth of the Senses [LotS]

Ons eerste doel is het gesammtkunstwerk ‘Labyrinth of the Senses’ [LotS]. [LotS] wordt een reizend doolhof ter promotie van ons toekomstig vrijetijdspark waarin je onze visie kunt proeven (en proefjes doen), voelen, kijken, ruiken en luisteren. Tegelijkertijd ontwikkelen we een spel ‘app’, dat je door het doolhof van verleidingen helpt in in bijvoorbeeld de supermarkt. Dit doolhof en bijbehorende ‘app’ verbindt tegelijkertijd de toekomstige bezoekers van het park, onze ‘fanbase’. Binnenin het labyrinth ondergaat de bezoeker een multisensitieve en multimediale belevenis.

Je wordt je letterlijk bewust van het feit dat je zintuigen vaker op ‘uit’ staan dan op ‘aan’. Je wordt je bewust van nieuwe mogelijkheden en ervaart met licht, geluid, geur en dies meer, dat de wereld rijker en geschakeerder is dan je veronderstelt. In weze is de installatie een instant ‘geluksmachine’ waar je, als je daarna weer buiten staat, anders denkt over voedsel, je gezondheid en je leefstijl. De labyrinth-kamers komen overeen met de plekken in je hersenen waar de verwerking van de zintuigen ook plaatsvinden. Hoofd, hart en gut (buikgevoel) wordt aangesproken op een verrassende spraakmakende wijze.

Zie voor meer informatie en de laatste ontwikkelingen: www.citysenses.nl

Het Labyrinth of the Senses wordt ondermeer financieel ondersteund door Cultuurfonds Almere. Cultuurfonds Almere zet zich in voor een levendig en cultuurrijk Almere. Het stimuleringsfonds helpt de Almeerse culturele sector sterker te worden en moedigt deze aan om meer samen te werken, met elkaar én andere sectoren. Daarnaast investeert Cultuurfonds Almere in ondernemerschap, innovatie, talent en creativiteit. Het fonds doet dit door financiële bijdragen te verstrekken aan cultuurmakers en organisaties in alle disciplines, van amateur tot professioneel.

 

Oprichting van Stichting CitySenses, dd. 24 november 2017.

V.l.n.r. Marcel Kolder (initiatiefnemer), Auke van der Meer (Almeer Notaris), Geert Hein van der Neut (penningmeester), Taco Pauka (voorzitter), Irma van Zijl – ter Weele (initiatiefnemer en algemeen bestuurslid), Erwin Budding (algemeen bestuurslid) en Mira Ticheler (initiatiefnemer). Niet op de foto: Jorg Hempenius (mede-initiatiefnemer).

Leave a Comment