Community art

Community Art is kunst dat door een groep mensen wordt gemaakt. Bijvoorbeeld door een klas, een team of buurtgenoten. Soms kennen de mensen elkaar al, en soms leren ze elkaar kennen tijdens het maakproces. Doordat iedereen een eigen inbreng heeft en bijdraagt aan het grote geheel, is de uitkomst meer dan de som der delen. Samenwerken aan een kunstwerk geeft verbinding, inspireert en maakt trots, omdat je er met elkaar aan hebt gewerkt en zelf een bijdrage aan hebt geleverd.

Samen verbinden we onze creativiteit

Afhankelijk van je wensen ga ik in gesprek met alle betrokkenen en ontwerp ik een passend kunstwerk waarbij ruimte is voor de individuele inbreng van iedereen die eraan mee wil werken. Ook wanneer je niet van kunst houdt of vind dat je niet creatief bent, kijken we naar een passende manier waarop je toch een steentje kunt bijdragen. Het zal niet de eerste keer zijn dat iemand er vooraf erg tegenop ziet, en zich uiteindelijk helemaal verliest in het maakproces.

Kunst als kado, maak het zelf!

Tijdens een museumbezoek aan de Kunsthal in Rotterdam stond een keer een groot, knalgeel object wat het midden hield tussen een spiegelei en een stoel. Voorzichtig duwde ik tegen de onderkant met het puntje van mijn schoen. Direct kwam de suppoost boos op me af, omdat hij dacht dat ik tegen het werk aan zat te schoppen. Toen ik uitlegde dat ik graag wilde weten of het hard of juist zacht was, waarschuwde de suppoost dat hij geen tegenspraak duldde en ik anders het museum uitgezet zou worden. Op dat moment besloot ik dat ik alleen nog maar kunst wilde maken, wat aangeraakt mag worden of waar de bezoeker zelf onderdeel van uitmaakt.

Vanuit mijn expertise en bevlogenheid ontwerp ik unieke kunstobjecten met een verhaal: jóuw verhaal. Van handzaam klein tot metersgroot, alles is mogelijk.
© 2023 alaMira, Alle rechten voorbehouden