Lespakket

Gevonden Geluiden

Als ware uitvinders gaan de kinderen op zoek naar geluiden, ritmes en muziek die verborgen zitten in verschillende voorwerpen die ze zelf hebben gevonden rondom het schoolplein.

Van ogenschijnlijk afval worden de meest bijzondere muziekinstrumenten gebouwd. Eerst worden de zintuigen aangezet: Wat kan je met een leeg flesje, een afgedankte chips-verpakking of een ondefinieerbaar stuk karton? Welke structuur heeft het? Welke vorm? Welk materiaal is het? Wat voor geluiden kan je ermee maken?

De gevonden materialen worden op een duurzame manier samengevoegd tot een uniek muziekinstrument. Per groepje onderzoeken de kinderen hoe ze met hun Gevonden Geluiden tot een muzikale compositie kunnen komen, waarbij elk instrument tot haar recht komt.

Doel:
Ontdekken wat je kan met afval, door de vormen, structuren en materialen te onderzoeken. Vervolgens maken de kinderen van hun gevonden voorwerpen een zelfbedacht muziekinstrument, om te maken van Gevonden Geluiden.

Zintuigen
Recyclen
Muziek
Samenwerkingspartners
Stad en Natuur en Collage Almere
Geschikt voor
Groep 5/6/7/8
Locatie
Op school
Duur
90 minuten
ik wil deze les boeken
Vanuit mijn expertise en bevlogenheid ontwerp ik unieke kunstobjecten met een verhaal: jóuw verhaal. Van handzaam klein tot metersgroot, alles is mogelijk.
© 2023 alaMira, Alle rechten voorbehouden