Lespakket

GigaGroen met de GigaGieter

Er staat iets bijzonders achter het Upcyclecentrum: een GIGA-gieter van maar liefst 11 meter hoog, gemaakt van – je raad het al – AFVAL! Heb jij wel eens wat weggegooid dat nog prima te gebruiken was? Wat misschien wel naar een klasgenoot of de Kringloopwinkel gebracht kon worden? De GigaGieter laat zien wat wij allemaal weggooien, welke impact dit heeft op het milieu en hoe we dit kunnen omdraaien. Op naar een circulaire economie! De ontwerpster van deze giga gieter is Irma van Zijl.Bezoek het Upcyclecentrum en de GigaGieter met de klas. Leer alles over upcyclen en het hergebruiken van plastic. Daarna maak je je eigen geüpcyclede boom of oplossing voor het plasticprobleem van ingezameld klein plastic afval.

Doel:
De leerling ontdekt wat je met afval kan doen, door de vormen, structuren en materialen te ontdekken. Vervolgens maken de kinderen van hun gevonden voorwerp een geupcyclede boom van ingezameld klein afval.

Verdere bijzonderheden:
Meenemen vanuit school:- Klein plastic afval, zoals lege flessen, dopjes, slangetjes, etc. Bij voorkeur zonder labels of reclame. Vooraf schoonspoelen en laten drogen.Let op:We gaan werken met lijmpistolen. Deze kunnen heet worden. Voorzichtigheid is geboden, maar de praktijk leert dat kinderen vanaf ca 7 jaar daar prima mee om kunnen gaan.

Circulaire economie
Afval
Recyclen
Samenwerkingspartners
Stad en Natuur en Collage Almere
Geschikt voor
Groep 4/5/6/7/8
Locatie
Het Upcyclecentrum Almere
Duur
90 minuten
ik wil deze les boeken
Vanuit mijn expertise en bevlogenheid ontwerp ik unieke kunstobjecten met een verhaal: jóuw verhaal. Van handzaam klein tot metersgroot, alles is mogelijk.
© 2023 alaMira, Alle rechten voorbehouden