Lespakket

Voelbare Verhalen

Ga op zoek naar verhalen die verborgen zitten in verschillende voorwerpen in het bos. Met gekke voelvaten onderzoek je bijzondere vondsten uit het bos. Kikkerdril, een prikkelige plant, zacht mos of een bijzondere schelp.De leerlingen rouleren en kunnen alle voorwerpen voelen zonder ernaar te kunnen kijken. Ze beschrijven aan elkaar wat ze voelen: de structuur, vorm, het materiaal. Wat zou het kunnen zijn? Waar komt het vandaan? In de speciale ‘voelvaten’ komen de voorwerpen onder hun handen tot leven.

Vervolgens gaan de kinderen wandelen langs de kinderboerderij en door het naastgelegen bos/park. Ze gaan op zoek naar bijzondere materialen uit de natuur; een pluk vettige schapenwol, een handvol modder uit de kikkerpoel of een mooie veer. Alle leerlingen nemen een aantal voorwerpen mee voor de eindopdracht. In een klein groepje worden alle vondsten bij elkaar gelegd en onderzocht. Op een kartonnen ondergrond maken ze ordeningen en uiteindelijk een compositie van de verschillende materialen: De Voelbare Verhalen. Deze activiteit kan worden gereserveerd i.s.m. Stad en Natuur en Collage Almere.

Doel:
De leerling leert met een onderzoekende blik naar de natuur te kijken. De leerling ervaart de verschillende materialen in de natuur.

Zintuigen
Natuur
Verbeeldingskracht
Samenwerkingspartners
Stad en Natuur en Collage Almere
Geschikt voor
Groep 4/5/6
Locatie
de activiteit wordt op meerdere locaties aangeboden; op kinderboerderij Den Uylpark, op kinderboerderij De Beestenbende, op schaapskooi Het Vroege Vogelbos of op de Kemphaan.
Duur
90 minuten
ik wil deze les boeken
Vanuit mijn expertise en bevlogenheid ontwerp ik unieke kunstobjecten met een verhaal: jóuw verhaal. Van handzaam klein tot metersgroot, alles is mogelijk.
© 2023 alaMira, Alle rechten voorbehouden