Diamant van Zand
2 minuten leestijd

Diamant van Zand voor de nieuwe burgemeester van Almere

Gepubliceerd op
8/3/2023
Deel deze blogpost

De Diamant van Zand voor burgemeester Hein van Loo

Vanavond heb ik de nieuwe burgemeester van Almere, Hein van der Loo, welkom geheten namens stadsdeel Poort. Samen met nog 10 toppers was ik uitgenodigd om de installatie bij te wonen. 

Ik overhandigde de burgemeester de ‘Diamant van Zand’, gemaakt van giethars met bouwzand uit onze wijk. De award wordt sinds 2015 jaarlijks uitgereikt aan de Prachtige Poortenaren: mensen die veel betekenen voor de stad. Het zand staat symbool voor al die mensen die ogenschijnlijk zo gewoon lijken, maar net als zandkorrels eigenlijk allemaal diamantjes zijn.

Toen Van Der Loo bij het in ontvangst nemen van de award terecht opmerkte dat hij nog niets heeft gedaan, zei ik: “Dat klopt, maar ik ben van eerst geloven en dan zien, ipv andersom, dus dat komt vast goed.” 

Namens Almere Poort mochten een paar bewoners / ondernemers iets vertellen over Poort. Ailyne Stein, ook kunstenaar, vertelde over haar creatieve BSO De Bloeiboei bij Pygmalion Poort. En uiteraard ontbraken een paar exemplaren van PoortNieuws niet en werd het goede werk van o.a Het Poorthuis - Samen leven, werken en wonen in Almere Poort - toegelicht. — bij Gemeente Almere

Lees ook mijn andere blogs

Bij vlagen schrijf ik een blog. Hierbij deel ik de gedachten, mijmeringen en mooie vondsten die me bezighouden.

Nieuw levensjaar, nieuwe website
Vandaag is het zover!! Mijn prachtige nieuwe website is gelanceerd! Laten jullie weten wat je ervan vindt?

March 28, 2023

2 minuten leestijd

Speelruimte
Speelruimte: Spelen en Ruimte. Het is alles wat je nodig hebt om te kunnen worden wie je bent. Toch is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Durf jij nog vrij te spelen?

March 28, 2023

2 minuten leestijd

Van prestatie naar plezier
Aan de ene kant moet ik soms lachen om de uitspraken van kinderen, aan de andere kant doet het me beseffen hoe belangrijk het is om als kunstenaar in de klas gastlessen te geven.

March 28, 2023

2 minuten leestijd

Vanuit mijn expertise en bevlogenheid ontwerp ik unieke kunstobjecten met een verhaal: jóuw verhaal. Van handzaam klein tot metersgroot, alles is mogelijk.
© 2023 alaMira, Alle rechten voorbehouden