Community Art

Bossard Boom

Jeveka, een bedrijf dat bevestigingsmaterialen ontwikkelt en produceert, vroeg mij als lokale kunstenaar om hun medewerkers te begeleiden bij het maken van een kunstwerk ter gelegenheid van hun 85-jarig bestaan. Ik ontwierp een levensboom van afgedankte ijzerwaren uit het magazijn van het bedrijf, waarbij alle medewerkers een stukje van de boom legden. De boom werd fotografisch vastgelegd en met epoxy vereeuwigd in een gewalste ring, waarbij de oorspronkelijke inbreng van de medewerkers behouden bleef.
Bedrijfskunstwerk
Staal
Teambuilding
Opdrachtgever
Jeveka B.V.
Jaar
2022
Samenwerkingspartners
Jacqueline Snoek, H Schrijver BV, Mr.Boat Epoxy, Sign en Meer en RB Meubelen
Locatie
Jeveka B.V., Almere
Formaat
2 x 2 m
Materialen
Staal en Epoxy
Fotocredits
No items found.

Met epoxy vereeuwigd in een gewalste ring

Een van de mooiste opdrachten waar ik aan heb gewerkt is het bedrijfskunstwerk voor Jeveka. Jeveka is een bedrijf dat bevestigingsmaterialen ontwikkelt en produceert in alle vormen en maten, o.a. voor de lucht- en scheepvaart. Ter gelegenheid van hun 85-jarig bestaan vroegen ze mij als lokale kunstenaar om de medewerkers te begeleiden en samen een uniek kunstwerk te maken, dat het verhaal van het bedrijf vertelt. Ik ontwierp een levensboom gemaakt van afgedankte ijzerwaren uit het magazijn van het bedrijf. Tijdens het jubileumfeest legden alle medewerkers een stukje van de boom. Alle bijdragen heb ik fotografisch vastgelegd en vervolgens met epoxy vereeuwigd in een gewalste ring. Laagje voor laagje heb ik de boom weer opnieuw opgebouwd. Waar nodig heb ik de compositie veranderd, om de vorm van de boom erin terug te brengen, waarbij ik de oorspronkelijke inbreng van de medewerkers heb behouden.

Vanuit mijn expertise en bevlogenheid ontwerp ik unieke kunstobjecten met een verhaal: jóuw verhaal. Van handzaam klein tot metersgroot, alles is mogelijk.
© 2023 alaMira, Alle rechten voorbehouden