Interactieve kunstinstallatie

I AM PRESENT

Stichting 'Kunstambassadeurs' organiseerde NachtVisie in Almere, waarbij nachtelijke wandelingen langs kunstwerken en zintuiglijke installaties werden aangeboden. Ik ontwierp namens CitySenses een geurbeleving genaamd 'I AM Present' bij Jerome Symons' kunstwerk Present, waarbij bezoekers in de tijd en andere dimensies reisden door te ruiken aan drie verschillende geuren.
Geurbeleving
Interactief
Jerome Sijmons
Opdrachtgever
Kunstambassadeurs
Jaar
2021
Samenwerkingspartners
CitySenses
Locatie
NachtVisie, Beatrixpark, Almere
Formaat
5 x 10 cm
Materialen
Marmer en geurolie
Fotocredits
Fotografie: Hans Jan Durr
No items found.

Tijdreizen met een geurbeleving

NachtVisie. Een bijzonder project, georganiseerd door stichting 'Kunstambassadeurs' in Almere. Vier avonden met nachtelijke wandelingen langs kunstwerken in het Beatrixpark, met daarbij zintuiglijke kunstinstallaties. Ik maakte een namens CitySenses een interventie over geur bij het bestaande kunstwerk Present van Jerome Symons. I AM Present is een geurbeleving in het schemerdonker, waarbij drie verschillende geuren zijn aangebracht in de tijdsgaten van het kunstwerk. Door hieraan te ruiken reis je in de tijd naar herinneringen uit je kindertijd en andere dimensies. Alle bezoekers kregen een stuk marmer mee met de inscriptie 'I AM PRESENT' om de herinnering aan de geurbeleving vast te houden.

Vanuit mijn expertise en bevlogenheid ontwerp ik unieke kunstobjecten met een verhaal: jóuw verhaal. Van handzaam klein tot metersgroot, alles is mogelijk.
© 2023 alaMira, Alle rechten voorbehouden